blackwave.

Zaterdag 30 september

Van21 : 00 tot22 : 30
Alle acts
Delen:

Relaxte en jazzy vibes

Om een open deur in te trappen: hiphop beleeft opnieuw hoogdagen, niet in het minst in België. Denk maar aan artiesten met internationale uitstraling zoals Coely, Woody Smalls, Romeo Elvis of Zwangere Guy. Nieuwste telg aan de urbantree is het Antwerps-Gentse blackwave. (kleine letters, puntje achteraan). In het overaanbod aan crunk of trap music vallen hun relaxte en jazzy vibes onmiddellijk op.  

live band

blackwave. is het project van producer Willem Ardui en rapper Jay Walker. Van in het begin hadden ze de bedoeling om een echte band te vormen. Naast raps mag je in TarmaX dan ook bas, drums, keys en vocals op het podium verwachten. 


BIG DREAMS

In mei van dit jaar verscheen het eerste album ‘Mic Check’ met daarop de single ‘Big Dreams’ die uitgroeide tot één van dé zomerhits van 2017. Het geluid van de band kan omschreven worden als een soort van laatavondsound, met slaapdronken downtempofunk, sussende fluisterzang, wereldwijze raps en een fikse knipoog naar de nineties. Die geut nineties hiphop roept onvermijdelijk echo’s op van de meest jazzy nummers van The Roots, de wereldwijze streetsoul van Mos Def, het smeuïge van The Pharcyde en de onberispelijke flow van Common. 


PARTEIH!

Live komt blackwave. bijzonder straf en dansbaar uit de hoek. Dat wisten ze bij Pukkelpop ook want enkele weken geleden mochten ze daar het festival op gang trappen. Wie zin heeft in een feestje weet waar naar toe op 30 september!  

De gebroeder op 78 toeren

vorige

Title (DJ set)

Volgende