Hoera.

Zondag 24 september

Van20 : 00 tot21 : 30
Alle acts
Delen:

HOERA. (met een punt) wonnen vorig jaar de wedstrijd Jong Jazztalent Gent en stonden dit jaar  – ondermeer - op het podium van het Gent Jazz Festival. Het trio weet zowel live als op plaat een universum te creëren waarin het heerlijk verdwalen is tussen songs, filmmuziek, jazz en soundscapes. Met behulp van akoestische en elektrische gitaar, bas, drum en veel elektronica word je willens nillens meegezogen in een intimistische trip met veel ruimte voor improvisatie. 

HOERA. bestaat uit drie avontuurlijke muzikanten die hun sporen niet alleen in de jazz verdienden maar ook bij bands als Pomrad, Sir Yes Sir  en natuurlijk Stuff (cf bassist Dries Laheye). Hun meest recente album ‘Beestentijd’ (2017) werd warm onthaald in de pers. 

"Op het tweede album van HOERA. slingeren gloeiende akoestische klanken langs koortsachtige elektronica en kruipt stonede jazz onder de benen van dromerige postrock door. "

-De Morgen -

"‘Beestentijd’ klinkt van alle tijden, en had wat ons betreft net zo goed ‘Professor Barabas verdwaalt in een impressionistisch schilderij’ kunnen heten. Avontuur gegarandeerd!"

-HUMO -

Bert Cools (gitaar), Dries Laheye (bas) Stijn Cools (drums) + elektronica

Bassist Dries Laheye studeerde jazz en lichte muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Laheye is het meest bekend omwille van zijn werk in de rockband Sir Yes Sir en de avant-garde jazzband STUFF. Daarnaast speelt hij ook bij BRZZVLL, Pudding oO, The Kyteman Orchestra en natuurlijk HOERA.


Gitarist Bert Cools studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. In 2010 won hij de Erasmus Jazz Prijs. Als vaste begeleider van Sabrina Starke nam hij twee albums op bij Blue Note Records. Daarnaast speelt hij onder meer bij het orkest van Bruno Vansina en bij verschillende jazz en wereldmuziekbands.


Stijn Cools is een Belgische jazz/improvisatiedrummer die aan het Conservatorium van Brussel studeerde bij Stéphane Galland. Hij ontving er de Toots Thielemans Jazz Award 2009/2010. Hij trad onder meer op met Bart Maris, Jeroen Van Herzeele, Nicolas Thys, Laurent Blondiau, Fabrizio Cassol, Michel Hatzigeorgiou, Michel Seba, Pierre Vaianna, Robin Verheyen, Erwin Vann, Peter Hertmans, Pierre Van Dormael, Fabian Fiorini, Kris Defoort en Bo Van der Werf.


In 2012 richtten de broers Cools het muziekplatform/platenlabel Granvat op, dat een bundeling vormt van een aantal jazz/improvisatie-projecten, waaronder Hoera. Beide broers maakten deel uit van de live-begeleidingsband van Pomrad.

 

 

 

Bruno Banton

vorige

De gebroeder op 78 toeren

Volgende