Hypochristmutreefuzz

Zaterdag 07 oktober

Van21 : 15 tot22 : 15
Alle acts
Delen:

Hypochristmutreefuzz is de meest geflipte noise band die Gent rijk is. De 5-koppige band bouwde in no time een dijk van een live reputatie op. Na 3 jaar touren doorheen België, Nederland en UK bracht de band eind januari 2017 debuutplaat Hypopotomonstrosesquipedaliophobia’ (*) uit.

Omdat het onbegonnen werk is om het universum van deze band in taal te vatten (zie ook Evil Superstars en Ween) geven we je enkele quotes mee van zij die er betaald voor worden

"Alsof je een enorme klootzak op zijn bek slaat. Deze band is het moment van impact, dat je vuist het jukbeen raakt. Dat je weet dat je te ver bent gegaan, maar dat het je koud laat omdat wraak zo geil voelt. De zanger is jaren opgesloten in de kelder, toen ie er uitkwam heeft ie zijn eerste album gemaakt. "

-Suksawat (na Welcome To The Village 2016) -

"Hypochristmutreefuzz was zo goed dat we geen tijd hadden om te noteren."

-Indiestyle -

"Hypochristmutreefuzz’s debut EP includes a track called Stairway To Heaven that sounds less like Led Zep than the Jesus Lizard entering a demented circus-orgy, ringmastered by Gibby Haynes of Butthole Surfers."

- JR Moores (in "The Guardian", UK) -

"Een paar weken geleden zagen wij op één van de 1256 festivals die in deze regio worden georganiseerd het als twee noise-bands tegelijk klinkende en botsende Hypochristmutreefuzz aan het werk. Ze reden hun op zich al flink geblutste cd ‘Hypopotomonstrosesquipedaliophobia’ compleet in de prak."

-Gert Van Nieuwenhove (in Humo) -

"Im grossen und ganzen is dit Gentse noiserock, maar Hypochristmutreefuzz trekt zijn kar niet klakkeloos in de diepe voren die te velde door Raketkanon en Drums Are For Parades zijn gemaakt. Ze voegen er een andersoortige groove en een verwrongen, kierewiet popgevoel aan toe. In de spiegelpaleizen van ‘One Trick Pony’, ‘Chromakalim’ en ‘Music of Spheres’ loop je je met plezier een bloedneus, en in de reflecties herken je Liars, Gruppo Di Pawlowski, Faith No More, Ariel Pink en veel Hickey Underworld"

-fvd (in Humo) -

Hypochristmutreefuzz is

Ramses Vanden Eede (zang/gitaar), Jesse Maes (gitaar), Elias Devoldere (drums), Sander Verstraete (bas) en Thijs Troch (toetsen)

Osma Sovjet Destroyer

vorige

The Guru Guru

Volgende