LeNoise

Zondag 01 oktober

Van20 : 30 tot22 : 00
Alle acts
Delen:

LeNoise

Liefhebbers hadden de hint meteen al begrepen: de groepsnaam ‘LeNoise’ is een directe verwijzing naar ‘Le Noise’,  het door Daniel Lanois geproducete, 31ste studio-album van Neil Young.

 

Dat is dan ook wat je mag verwachten: een avond lang interpretaties van grote Neil-Young-songs zoals ‘Down By The River’ en ‘Cinnamon Girl’, maar ook verborgen parels uit minder bekende albums. Van sommige nummers, niet zelden bekende publieksfavorieten, wordt dan weer met het nodige respect afstand gehouden.

 

Op zang en gitaar herkennen we vriend van het Tarmac-huis Piet De Pessemier (zie ook Mad About Mountains, Winterland ’76 en Krakow). Op ‘Radio Harlaz’, de derde langspeler van Mad About Mountains, staat een song met als titel: ‘Look At Him Now’. Daarover had Humo het volgende te melden: “Er valt niet naast te horen dat dit eigenlijk ‘Heart Of Gold’ van Neil Young is, maar dat is niet erg. Overigens geeft frontman Piet De Pessemier het ruiterlijk toe.”

 

Ook dat hij vaak werd geïnspireerd door Crazy Horse, geeft Piet toe. En dat zet hij kracht bij met LeNoise – Piet met drie muzikanten die hij vond in het dorp Zelem –, vier mannen die tijdens het spelen niet kunnen verbergen dat Neils’ beste begeleidingsband hen vaak de weg heeft gewezen.  

"LeNoise speelt op deze avond hun favoriete Neil Young-songs met wat de bandleden zelf de “Crazy Horse-feel” noemen."

improviseren en feedbacken

Crazy Horse is natuurlijk die legendarische begeleidingsband waarmee Young vaak rockend, feedbackend en improviserend loos ging op zijn legendarische ‘Old Black’ (een zwart geverfde Gibson Les Paul Goldtop uit 1953 met een eigen wiki-pagina).

 

Slechts weinig muzikanten in België komen weg met het oeuvre van Neil Young, maar deze band heeft voldoende Young-kenmerken in huis (koppig, eigenzinnig, gepassioneerd en genietend van het samenspel op het podium) om er een onvergetelijke avond van te maken.

 

*****

LeNoise is Piet De Pessemier (voice/guitar), Vital Maesen (bass), Luc Schreurs (guitar), Jo Smeets (drums)

The Fucking YouGuys

vorige

DJ Eppo Janssen

Volgende