The Fucking YouGuys

Zaterdag 30 september

tbc
Alle acts
Delen:

The Fucking YouGuys zijn een DJ duo uit Meerhout die al samen draaien sinds 2002. Ze zijn indertijd begonnen als drum and bass DJ’s en draaiden hun eerste sets in Jeugdhuis de Faar - eerst onder een gezamenlijke naam „The Noize Squad”, iets later draaiden ze ook af en toe solo onder de namen Scion & Hyke. Als drum and bass DJs hebben ze indertijd heel wat plaatsen doorheen het land platgedraaid, maar na een tijd begonnen die beperking tot 1 muziekstijl vervelend/saai te vinden. 

Voor elke oplossing een probleem

Binnen de 4 muren van hun „repetitiekot” werd er een nieuwe project geboren, maar ze stootten al snel op een probleem; op vinyl was niet alles te vinden dat ze wilden draaien, en het duurde te lang vooraleer de vinyl singles in België raakten. Voor elke oplossing een probleem, en met de komst van Traktor Scratch ging er een hele nieuwe wereld voor hun open: ze konden toen plots heel hun muziekcollectie draaien: beiden zijn ze altijd met alle soorten muziek bezig geweest, en nu kon dit plots gebruikt worden in hun sets; hiphop, funk, disco, rock, dance,… alles kan en was ineens mogelijk.

Scion & Hyke

In het voorjaar van 2008 hebben ze dan beslist om het roer ook publiekelijk om te gooien, in het begin gewoon onder „het nieuwe project van Scion & Hyke”. Na een tijdje, toen ze doorhadden dat dit echt een los project moest worden, en om te breken met hun drum and bass verleden, beslisten ze dat er een nieuwe naam moest gevonden worden. Gelukkig was er, tijdens een late nacht in de metro van New York, een metro medewerker die hen aansprak met de gevleugelde woorden „How the fuck did you guys get up here?”. En zo was de naam „The Fucking YouGuys” geboren. Wat je van hen kan verwachten weet je nooit op voorhand, de enige zekerheid die je hebt is dat het extreem dansbaar gaat zijn!

Title (DJ set)

vorige

LeNoise

Volgende