Marifey


Alle artiesten
Delen:

In de eerste plaats voel ik mij pottenbakker.

De combinatie van strakke geometrie en vrije vorm die typisch is voor de draaitechniek heeft me altijd gefascineerd. De discipline ervan stimuleert mijn verbeelding in plaats van deze te beperken.

In het begin maakte ik vooral gebruikskeramiek, die ik met elegante vormen en fantasievolle details een apart karakter wou meegeven. Van daar uit ontdekte ik de suggestieve kracht van abstracte vormen. Objecten zonder een specifiek verhaal bleken karakters met emoties, humor en drama te worden.

Dit aspect heeft de verdere evolutie van mijn werk steeds beïnvloed. Zowel voor bruikbare recipiënten als vrije sculpturale objecten laat ik mij inspireren door allerhande thema's, zoals heksenverhalen, schatbewaarders, inferno's, ruimtevloten. In titels en presentaties speel ik graag met die verhalen, maar wil tegelijk de objecten zelf genoeg ruimte voor ieders fantasie geven.

Het belangrijkste blijft immers dat de toeschouwer in de eerste plaats geprikkeld wordt door een sterke vorm, die als drager dient voor reliëf en structuur. Hierin probeer ik de juiste dosis spanning te bereiken, zodat de verhalen vanzelf ontstaan, hopelijk bij iedereen een beetje anders.

MaartenMangelschots

vorige

Ien SluytersMarjon Deul

Volgende