BrigitteSimon

Sacele, Roemenië
°1982
website
Alle artiesten
Delen:

Opleiding

Afgestudeerd in 2004 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst Antwerpen, optie schilderkunst.

2017 afgestudeerd in het atelier beeldhouwen van de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst Aarschot

Sinds 2004 leerkracht aan de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst Aarschot.

Werk

Haar werk is een zoektocht naar hoe woorden, verhalen, in beelden omgezet kunnen worden, een zoektocht naar een eigen identiteit. Onopvallende, alledaagse dingen krijgen een meerwaarde of een andere betekenis als ze in een andere context (een afbeelding op doek of een geschreven verhaal) geplaatst worden. Die afbeelding blijft niet meer persoonlijk maar wordt universeel, een metafoor die de verbeelding van de toeschouwer laat spreken.

Karakter

Het episch figuratieve karakter van het werk is het resultaat van de overtuiging dat woorden en boeken omvangrijker zijn door hun mogelijkheid verwoord te worden en tegelijkertijd om beelden op te roepen.

De sporen van de geschiedenis, van de mensen, worden vertaald naar een existentialistische visie die de eenzaamheid van de mens benadrukt. Wentelend op het pad van het 'zijn', van het geloof en andere thema's die de zoektocht naar mijn eigen identiteit definiëren, blijft mijn blik pendelen tussen de ernst en de anekdotiek van de verschillende situaties.

"Het boek als inspiratiebron biedt onverwacht taalspel die de aanleiding is voor de beeldende metaforen in mijn werk"

-Brigitte Simon -

Zoektocht

De zoektocht uit zich ook in het hanteren van het evenwicht tussen lijnen en vlakken, tussen tekenen en schilderen (rationalisme en impulsiviteit). De picturale gelaagdheid is een doel op zich en laat zich best ontleden in de verschillende lagen acrylverf.

JeffRutten

vorige

LieveSmets

Volgende