DannySmolders

Olen

website
Alle artiesten
Delen:

Danders

Danny Smolders gaat prat op een eigen stijl in schilderijen en tekeningen waar zijn eigen leefwereld centraal staat. Zijn artiestennaam Danders slaat op anders-zijn in denken en zijn; En zijn werken stralen zijn eigen persoonlijkheid uit in een fantasy-wereld vol magie en erotiek. Hij schildert uiteenlopende thema's: vaak staat de vrouw centraal, net als de legendes rond koning Arthur en de Heilige Graal. 

Fantasy dus, maar ook onderwerpen die alles te maken hebben met zijn psychiatrische verleden. Ook de natuur in al zijn schoonheid, maar soms ook onherbergzaamheid (bergen en oceanen) vormt een onuitputtelijke inspiratiebron. Beïnvloed door zijn verleden in de psychiatrie, zoekt hij zijn eigen weg zowel in het leven zelf als in het schilderen.


Kastelen, jonkvrouwen en 't fabriek

Hij beeldt uiteenlopende thema’s uit: zowel oorlogstaferelen als de legendes rond koning Arthur en de Heilige graal; als de fabriek van Olen. Vaak staat de vrouw en haar schoonheid centraal wat resulteerde in een oeuvre waar Louis Paul Boon jaloers op geweest zou zijn. In zijn schilderijen komen ze voor als mooie maagden en furieuze krijgersvrouwen. In zijn naieve en erotische lijntekeningen zien we veeleer schaarsgeklede femmes fatales in een decadente setting.
Ook de natuur in al zijn schoonheid, maar ook onherbergzaamheid (bergen en oceanen) vormt een onuitputtelijke inspiratiebron.

Van de Kempen tot in de Provence

Danny Smolders schildert, tekent en maakt collages op een eigenzinnige manier, enerzijds overtuigd autodidactisch, anderzijds geïnspireerd door de lessen op de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst van Herentals (schilderen, tekenen, grafiek) en de sessies in Kunsthuis Yellow Art in Geel. Hij is ook van het prille begin lid van Oxot in Westerlo. 

Jan Hoet selecteerde een werk van hem voor het fel gesmaakte Middle Gate en vzw PsycArt stelde zijn werk tentoon in het Belfort te Aalst. Naast talrijke exposities in Westerlo, Geel, Herentals en de wijde omgeving; trok zijn werk ook naar Saint-Remy-de-Provence (waar Vincent Van Gogh in de psychiatrie zat).

LieveSmets

vorige

PeterSnijder

Volgende