WendyThys

°1975
website
Alle artiesten
Delen:

De andere kant van de moderne mens

Wendy Thys behaalde in 1998 haar diploma ‘Meester in de Audiovisuele en Beeldende Kunst, specialisatie Schilderkunst’ aan de KdG-Hogeschool te Antwerpen. Later vervolledigde ze haar kunnen aan de Academie voor Beeldende Kunst in Mol in het atelier Beeldhouwkunst. Sindsdien werkte ze 16 jaar lang als grafisch ontwerper en art director in diverse reclame- en communicatiebureau’s.

Momenteel werkt ze als coördinator bij Natuurpunt en als freelance allround creative in haar eigen creatief atelier ‘Kappestrang’. In haar vrije tijd vind je haar in de prachtige natuurgebieden bij haar thuis in de buurt.

In haar artistiek werk schetst Wendy de ‘andere’ kant van onze moderne mens. Onze maatschappij verlangt zoveel tegenwoordig, iedereen moet voldoen aan het ‘ideaal’ beeld om mee te kunnen draaien. maar achter deze ideale façade schuilt dikwijls een eenzame mens die op zoek is en worstelt met zijn/haar identiteit en plaats in onze veeleisende 'samen'-leving. Wendy laat de fragiliteit, twijfel en imperfectie zien die iedereen zo hard verborgen wil houden. Ze zet steeds de mens centraal en laat je nadenken over 'het anders zijn'. Elke mens is anders, anders is daarom niet minder goed, anders is niet per definitie altijd beter. Anders is gewoon anders.

Exposities:

1998: Groepstentoonstelling - St.-Bernarduscentrum - Antwerpen

1999: Groepstentoonstelling - Lente Van de Kunst - Dendermonde

1999: Groepstentoonstelling - EXIT - De Kattepoel - Brussel

2011: XPO36 - Elewijt

2014: Kunst in Olmen - Olmen

2015: Kunstroute ‘Zin in Kunst’ - Balen

2016: Expo ‘Verkeerd Geïnformeerd’ - Citadel - Diest

2016: Expo ‘Verkeerd Geïnformeerd’ - Oude Gevangenis - Hasselt

2016: Expo ‘Verkeerd Geïnformeerd’ - Oude Pastorij - Balen-Olmen 

Prijzen / nominaties:

2016-06: Winnaar wedstrijd ‘Ontwerp Cultuurprijs’ - gemeente Balen

2017-02: Genomineerde voor de Cultuurprijs Balen

MartineTheys

vorige

DanyTulkens

Volgende