GertVervoort

Geel
°1973
Alle artiesten
Delen:

Over kleine en grote verhalen

Gert Vervoort (1973) woont en werkt in Geel. Hij studeerde voor meester in de beeldende kunsten; optie Vrije Grafiek in Antwerpen. Sinds 2005 werkt hij als leerkracht Tekenkunst aan de academie van Heusden-Zolder.

Gert brengt zijn verhalen in collages, grafiek en video. Dwingend en massaal. Er zijn de grote en opvallende verhalen, maar zeker zo belangrijk en boeiend zijn de kleinere verhalen. Verteld door “de mensen” gaan ze vaak ook over “de mensen”, schijnbaar banale verhalen. We horen ze, keer na keer, en vertellen ze door.

In zijn collages zitten deze beelden vervat. Gescheurde en verknipte fragmenten, zoals we verhalen soms onthouden. Er zijn nieuwe elementen toegevoegd en verschillende verhalen samengevoegd. Er wordt overschilderd, toegevoegd, weggekrast, tot er soms amper iets overblijft.

Overal neemt hij prenten, krantjes, boeken of kaarten mee, als een verzamelaar. Het is een manier van omgaan met de veelheid door ze opnieuw te ordenen. Laag boven laag. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe gedachten. Toeval speelt een belangrijke rol in het maakproces. Door snel te werken zonder plan lokt hij het toeval uit. Hij kiest zijn foto’s om de inhoud, kleur of textuur. De elementen van zijn collega’s kiest hij niet, ze dienen zich aan en inspirere