Omdat Suiker belangrijk is! (artikel uit Nieuwsblad en GVA)

27 september 17 - 10:04
Pers
Delen:

Gisteren hield de Kempense cultuurkrant Suiker een persconferentie op TarmaX. De cultuurkrant ziet zwaar weer op komst omdat het zijn subsidies dreigt te verliezen. 9 kunstenaars beantwoorden de noodkreet van Suiker en stapten mee in een uniek kunstproject dat Suiker het komende jaar meer financiële armslag moet geven. 

Suiker wil anticiperen op het mogelijke verlies van subsidies, en zijn toekomst veiligstellen. Daarom bieden ze een unieke en waardevolle kunstmap te koop aan.

9 Kempense kunstenaars maakten een werk voor Suiker. De 9 werken werden hoogkwalitatief gereproduceerd op papier (A3-formaat) van 'museumkwaliteit' in een beperkte oplage van 100 exemplaren, ze werden door de kunstenaars genummerd en gesigneerd, en bijeengebracht in een kunstmap. Die kost 750 euro.

Deelnemende kunstenaars zijn Luk Van Soom, Fik Van Gestel, Raymond Minnen, Chris Meulemans, Silvia Bonotto, Joris Martens, Bob Roes, Fred Michiels en Nel Aerts.

Er wordt gewerkt met voorinschrijvingen. Stuur een mail naar roel@suikerkrant.be of bel 0475 74 71 08 om de map te bestellen/reserveren. Wie het eerste komt, het eerste maalt. Betalen moet pas vanaf 1 november. Dan wordt de lijst met reservaties chronologisch afgewerkt.

"Het Meerhoutse kunstenaarscollectief TarmaX heeft het leegstaande rusthuis De Berk ingenomen. Een doorslaand succes. Elke ruimte vulde zich het voorbije weekend met bezoekers en het laat zich raden dat dat ook de twee volgende weekends het geval gaat zijn..."

-Guy Van Nieuwenhuysen (Het Nieuwsblad) -