TarmaX

Tarmac palmt drie weken lang het oude rusthuis De Berk in voor een eenmalig kunstenfestival in Meerhout!

Van zaterdag 23 september tot zondag 8 oktober: elke zaterdag en zondag

Vanaf zaterdag 23 september is Tarmac 3 weken lang te gast in het oude Rusthuis De Berk in Meerhout. Ze verzorgen er een groot cultureel feest dat drie weekends lang duurt en waar meer dan 90 hedendaagse kunstenaars samen komen voor één gigantische tentoonstelling. Naast de kunst is er ook aandacht voor muziek en performances.

Cultuurprijs van de Kempen

Uit een selectie van 28 deelnemende gemeenten won Tarmac in 2017 onverwacht de allereerste Cultuurprijs van de Kempen. We beloofden onszelf om de geldprijs van 1500 euro integraal ‘in een straf project te steken’.

"Een locatie waar bevriende kunstenaars en sympathisanten drie weekends lang een stevige culturele indigestie kunnen opdoen."

8 jarig bestaan

Deze zomer bestaat Tarmac 8 jaar, niet zo erg weinig voor een vzw die draait op een paar handenvol vrijwilligers en heel veel goede wil. Van in het prille begin tot nu heeft Tarmac heel wat fijn volk over de vloer gehad: vooral kunstenaars van alle slag, maar ook heel wat muzikanten en comedians, sprekers allerhande en een paar duizend sympathisanten. Ok, 8 jaar is geen zuiver jubileum, maar in combinatie met de Cultuurprijs vonden ze het toch het uitgelezen moment voor een groot cultureel feest in Meerhout.

Rusthuis "De Berk"

Vandaar dus het plan om bij het begin van het nieuwe culturele seizoen uit te breken met TarmaX, een soort Tarmac MaXimus. Tijdens dit uniek éénmalige evenement brengt Tarmac een groot deel van de kunstenaars, muzikanten, comedians én het publiek van de afgelopen jaren terug samen op één fantastische en eerder onverwachte locatie. Tarmac breekt uit en breekt in in het oude rusthuis De Berk in de Gasthuisstraat!

Dit gebouw staat al een paar jaar leeg en wordt binnenkort afgebroken. De gastenkamers, de gangen en de gemeenschappelijke ruimtes worden in september een tijdelijke kunstenfestivallocatie.